Inspiratiesessie
Van BEAH naar YEAH!
Insect als Voedingsproduct´of als ingrediënt? Dat is de vraag!
Naast plantaardig, vegetarisch, kweekvlees en natuurlijk vis/vlees in de toekomst is, Is insecten een goed eiwit ingrediënt in voedselproducten.
In een tijd van ‘green washing’ is het nodig om je verhaal op orde te hebben. In dit geval een goed antwoord op de vraag: ‘Waarom zijn insecten het milieu en de mens?’ We zetten graag de cijfers op een rijtje.
Als kok heeft het mij altijd bezig gehouden met de grootste vraag:
Hoe kun je insecten het beste bereiden, hoe verwerk je ze ? Hoe kun je het product beste presenteren aan de consument?
Insecten zijn namelijk een fantastisch gezonde, voedzame alternatieve voor basisproducten.
De wereldbevolking groeit. Tegen verwachting zal dit aantal oplopen tot bijna 10 miljard mensen in het jaar 2050. Om deze stijgende en steeds veeleisende bevolking te kunnen voeden, het voedsel productie extreem moeten toenemen.
Waarschijnlijk wel met 70% meer aanvraag naar wereldwijde productie opschaling! De Amazone regenwoud wordt leeg gekapt voor soja productie en soja veevoer. Hulpbronnen als land , oceanen, water en energie beginnen uitgeput te raken. Oceanen worden leeggevist voor gebruik aan vismeel..
Als kind hebben wij we geleerd dat insecten eng zijn en niet eetbaar is.
¨Muggen moet je doodslaan en wespen zijn eng. Dit zit diep geworteld en geconditioneerd in ons besturingssysteem.
Gebrek aan praktische voorlichting. Hierdoor is de stap veel te groot om insecten te eten.
Het is een psychologische ”try barrière.
De inspiratiesessie Van BEAH naar YEAH! gaat hierbij helpen!
Alles met een warme lach, humor, een verwelkomt verhaal en een culinaire aanraking met insecten.
Perfect om uw team of uw organisatie eens iets met een totaal nieuw spannend uitje te verrassen!
Geen serieuze praatjes maar hands-on van BEAH naar YEAH!
Proeverijen van lekkeurre verschillende insecten snacks! Zowel hartig als zoet. Dit alles in een laagdrempelig jasje.
Niets hoeft! Niets over waarom je insecten moet eten, alleen het woord ´moeten daar krijg ik ook kriebels van. Ik push niemand. 🙂
200% enthousiasme en inspiratie
Interactie met het publiek
Incl. een speciale mini-kookguide van recepten voor iedere persoon om ook thuis als basis culinair te gaan experimenteren met insecten eiwit in de keuken. Verras uw vrienden , uw kennissen voor familie op verjaardagen of kook eens creatief. Dit receptenboekje bevat zowel hartige keuken als patisserie.
Uiteraard paar koop adressen voor insect-based producten waar het verwerkt is o.a : sportvoeding, pasta, snacks, burgers, saucijzenbroodjes, bitterballen
Showcase van verschillende soorten insecten – en producten waar insecten verwerkt zijn.
Showcase van informatiefolders en kenniskaarten
Presentatie digitaal
– Door heel Nederland
– Duur van 60 min
– Tarief is incl voorbereidingen, presentatie, insecten hapjes, afspraak/vooroverleg en reiskosten.